Nog vijf dagen tot Festival Europa

Nog vijf dagen tot Festival Europa

Blokkenschema, complete line-up en meer!

Voor veel actuele thema’s zoals klimaat of migratie, ligt de sleutel tot een oplossing in Europa. Daarom organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg - vijf dagen voor de Europese verkiezingen - dit festival. Nieuw bevestigd zijn o.a. gelegenheidsduo Anne Fleur Dekker & Splinter Chabot, wetenschappers over de groeiende toename van populistische partijen en mensenrechtendeskundige Domenica Ghidei Biidu.

Wetenschappers Léonie de Jonge, Anton Jäger (beide Cambridge) en Tom Nijs (UU) delen hun bevindingen over de toename van stemmen voor populistische partijen. Oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat in gesprek met hoogleraar economie Coen Teulings over de uitdagingen voor de Europese economische samenwerking na de eurocrisis en het Griekse debacle. Domenica Ghidei Biidu kwam als 17-jarige als vluchteling uit Eritrea in Nederland. Sindsdien zet zij zich in voor rechtvaardigheid, onder meer als lid van de European Commission against Racism and Intolerance. Burgemeester Jan van Zanen opent het festival.

Naast de talks, interviews en optredens kunnen bezoekers persoonlijk stemadvies krijgen, een Europese pubquiz doen, ‘een mens lenen’ van The Human Library en de avond afsluiten met de satirische Late Night Show van het Utrechtse gezelschap De Orde van de Dag.

Europese thema’s gaan iedereen aan
De line-up is inmiddels compleet en bestaat uit onder meer Jan Terlouw, klimaatspijbelaars Anuna de Wever & Kyra Gantois, Ilja Leonard Pfeijffer, Amber Arcades, Thomas Rueb, De Orde van de Dag, Lieke Marsman & Ghayath Almadhoun, Linda Polman, Joost de Laat, Nikki Ikani, Herman Lelieveldt, Lucas de Man, Mahir Guven, De Poëzie Central en DJ St. Paul.

Blokkenschema Festival Europa
  • ma 13 mei