Nieuwe namen: Vlaamse klimaatspijbelaars, Amber Arcades, Linda Polman en Thomas Rueb naar Festival Europa

Nieuwe namen: Vlaamse klimaatspijbelaars, Amber Arcades, Linda Polman en Thomas Rueb naar Festival Europa

ma 8 april

Anuna de Wever en Kyra Gantois

Vijf dagen voor de Europese Parlementsverkiezingen organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg op zaterdag 18 mei het nieuwe cross-over Festival Europa. Het programma bestaat uit een lijsttrekkersdebat, korte colleges, interviews, optredens en experimenten rondom Europese thema’s. Nieuw bevestigde namen zijn o.a. de Utrechtse band Amber Arcades, auteur Thomas Rueb, voormalig DNB-lid Joanne Kellermann en de Vlaamse klimaatactivist Anuna De Wever.

Activisme, Europese veiligheid en radicalisering
De initiatiefnemers van de grootschalige Vlaamse klimaatspijbelactie Anuna de Wever en Kyra Gantois spreken over activisme. Thomas Rueb (auteur van het boek Laura H. Het Kalifaatmeisje) deelt de inzichten uit zijn boekresearch. Onderzoeksjournalist Linda Polman werpt een blik op Europees migratiebeleid en zangeres Annelotte de Graaf treedt met haar band Amber Arcades op. Oud-DNB-lid Joanne Kellerman spreekt over de toekomst van de euro. Naast de talks, interviews en optredens kunnen bezoekers persoonlijk stemadvies krijgen, de finale van het Eurovisie Songfestival volgen en genieten van de satirische Late Night Show van het Utrechtse gezelschap De Orde van de Dag.

Europese thema’s gaan iedereen aan
De Brexit, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in de politiek en in de media. Wat voor Europa wil jij? Met dit festival bereiden de initiatiefnemers de bezoekers optimaal voor op de verkiezingen van 23 mei. Eerder bevestigde namen zijn Jan Terlouw, Ilja Leonard Pfeijffer, Alex Brennickmeijer, Marjolijn van Heemstra, Femke van Esch, Lucas de Man, Lieke Marsman, Coen Teulings, Madeleine De Cock Buning, Ghayath Almadhoun, Kees van den Bos, Mahir Guven en The Human Library.

  • di 9 apr