De Nacht van Europa

De Nacht van Europa

Jongerenorganisaties zetten samen een kleurrijk programma op

Op Festival Europa staat Club Nine de hele avond in het teken van de Nacht van Europa! Dit samenwerkingsverband van Utrechtse jongerenorganisaties Vidius studentenunie, JOVD Utrecht, Dwars Utrecht, PerspectieF Utrecht en de Jonge Democraten Utrecht brengt een gevariëerd en kleurrijk programma met dialoog, debat en vertier. Één element staat telkens centraal: de visie van jonge, geëngageerde Europeanen.

Ervaar de bruisende Europese cafécultuur van de Nacht van Europa in één van de volgende programma's:

Nacht van Europa I: wat willen Europese jongeren?
Brexit, migratie, klimaat. Ligt de oplossing voor deze vraagstukken in meer Europese samenwerking of varen we alleen toch een veiliger koers? Jonge politici van de VVD, Volt, GroenLinks, CU-SGP en de SP kruisen de degens.

Blik vanaf de grens
Een Brit, een Moldaviër, een Armeen en Bulgaar gaan naar een festival. Geen start van een slechte mop, maar de werkelijkheid. Hoe kijken deze jonge Europeanenvanafde randen van de EU naar de Unie? Wat voor perspectief bieden zij die met een half been buiten staan?

De Festival Europa Pubquiz
Wat weet jij over het ontstaan van de Europese Unie? Herken jij verschillende Europese landmarks? En wat weet jij van de Europese popgeschiedenis? Werp jouw kennis over Europa in de strijd en keer gekroond en beprijsd naar huis!