Anne Fleur Dekker & Splinter Chabot

Anne Fleur Dekker & Splinter Chabot

Twee jonge politieke smaakmakers vormen een illuster presentatieduo

De afgelopen jaren maakte Anne Fleur Dekker als links opiniemaker en activist een stormachtige opkomst door. Ook dwarsdenker en rasoptimist Splinter Chabot wist zich halsoverkop naar de top van het Nederlandse politieke debat te hijsen. Op Festival Europa gaan deze frisse politieke smaakmakers nu samen in gesprek met jongerenfracties, politici en commentatoren.

Anne Fleur Dekker maakte in 2016 al furore als milieuactivist en hoofdredacteur van VEGAN magazine. Daarna kwam ze in de schijnwerpers te staan vanwege haar stevige weerwoord tegen rechtse politici als Trump, Wilders en Baudet. Dekkers jonge, onversneden linkse geluid maakte haar een belangrijke opiniemaker - en riep ook veel weerstand op. Sindsdien werkt Dekker als freelancejournalist en radiomaker. Daarnaast pent ze op het moment ook een debuutroman. Ook leuk om te weten: Dekker eindigde vorig jaar als derde in De Slimste Mens.

Student politicologie Splinter Chabot, zoon van Bart Chabot, katapulteerde zichzelf in de afgelopen jaren naar de rol van JOVD-voorzitter. Binnen de VVD-sferen is Chabot echter een dwarsdenker; hij staat kritisch tegenover het cultuurbeleid van de VVD en stemt 'niet per se' op de moederpartij. In plaats van 'normaal. doen.', stelt Chabot, zou hij liever zien dat de partij het motto ‘doe! gek!’ zou omarmen. Chabots enthousiasme en gedrevenheid werden bekend bij een groot publiek via zijn programma Splinter in de politiek. Daarnaast is Chabot tafelheer bij DWDD.

Dit duo van jonge politieke smaakmakers staat op 18 mei in TivoliVredenburg tijdens Festival Europa!

20:40 in Club Nine